Wanneer regel je kinderopvang? - Koningskind Kinderopvang

Wanneer regel je kinderopvang?

Wanneer regel je kinderopvang?

Gefeliciteerd met jullie zwangerschap! Het is goed dat jullie aan het nadenken zijn over de kinderopvang. Als je na je zwangerschapsverlof weer aan het werk gaat wil je je kind met een gerust hart achterlaten bij de kinderopvang. Wat van belang is bij een keuze voor kinderopvang is dat het gevoel bij de opvang goed is.

Op internet staan veel checklists maar het regelen van de kinderopvang komt vaak pas in maand 4 of 5 aan bod op deze lijsten. Wij kunnen ons voorstellen dat er veel op je af komt in de eerste periode na de zwangerschap. Zeker als je in verwachting bent van je eerste kind. Het lijkt nog zo ver weg, dus waarom zal je je al in een vroeg stadium je verdiepen in de kinderopvang?

Toch gaat de zwangerschap vaak sneller dan je denkt, daarom adviseren wij om al in de eerste maanden na te denken over de juiste kinderopvang. Zodat je je kind tijdig kan inschrijven op de kinderopvang van jullie keuze.

Keuze

Ook in jouw regio zullen veel kinderopvang organisaties zijn, dus hoe maak je de juiste keuze? Iedere opvang heeft zo zijn eigen visie.

Koningskind werkt met de meervoudige intelligenties en wij noemen dat simpelweg ‘de knaps’. Er zijn 8 verschillende knaps (taal-, reken-, beweeg-, muziek-, samen-, zelf-, natuur- en beeldknap) waarover ieder kind beschikt. Het ene kind leert door vragen te stellen en te lezen (taalknap), terwijl een ander kind een verband wil zien en zoekt naar logica (rekenknap). Bij Koningskind kijken de begeleidsters hoe een kind knap is en proberen wij ieder kind vanuit zijn of haar talenten nieuwe vaardigheden aan te leren. 

Door je tijdig te oriënteren, kom je erachter wat jij belangrijk vindt. Zodoende kun je je kind tijdig inschrijven. Omdat de vraag naar kinderopvang tegenwoordig groot is, zijn er veel kinderopvang locaties met wachtlijsten. Hierdoor kan het voorkomen dat je kind niet zomaar geplaatst kan worden op de kinderopvang locatie van jouw keuze. Daarom raden wij je aan je kind zo spoedig mogelijk in te schrijven. Zo voorkom je teleurstellingen.

Belangrijk om rekening mee te houden; dinsdag en donderdag zijn de meest gewilde dagen, deze zitten vaak het snelste vol. Overigens geldt dit de laatste jaren ook steeds vaker voor de maandag.

2e kind

Ben je zwanger van jullie 2e kind? Ook dan raden wij je aan dit zo snel mogelijk door te geven aan jouw koningskind locatie. Op onze kinderopvang krijg je voorrang maar ook dan gaat de plaatsing niet vanzelf. Wij verwelkomen graag broertjes en zusjes.

Ben je zwanger, wacht niet te lang met het regelen van de kinderopvang. Neem contact op met jouw voorkeurs locatie voor een vrijblijvende rondleiding.

Sidebar Locaties

DutchEnglishFrenchGermanPolishTurkish