Naar de kinderopvang - Koningskind Kinderopvang

Naar de kinderopvang

Naar de kinderopvang

Naar de kinderopvang

Het is zover: je kind gaat naar de kinderopvang. Wat kun je allemaal verwachten? Voordat je baby voor de allereerste keer gaat wennen op de kinderopvang is er een intakegesprek. Wij kunnen in dat gesprek veel vertellen en voor jou is het een goede gelegenheid om de dingen die je je nog afvroeg te bespreken.

Intake

Het belangrijkste van het intakegesprek is de kennismaking met de begeleidsters van de groep waar je baby wordt geplaatst. Zij zullen degene zijn waar je kind het meeste mee zal optrekken. Daarom is het van belang dat je informatie over jouw baby met hen deelt. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld hoe kun je zien dat hij/zij moe wordt, wat helpt bij inslapen, welke manier van troosten vind je baby het fijnst? Het zijn de weetjes die onze leidsters helpen jouw baby snel te leren kennen.

Wennen

Wennen is simpelweg het geleidelijk opbouwen van de kennismaking. In de praktijk blijkt dat het wennen vaak soepel verloopt. Koningskind Kinderopvang vindt het belangrijk om een wenmoment in te plannen, zodat de begeleidsters kennis kunnen maken met de baby. Bedenk vooraf wat je zelf prettig zou vinden en bespreek dit gerust met onze leidsters.

Dagritme

Op de babygroep heeft ieder kind zijn eigen ritme. Het ritme dat u thuis aanhoudt proberen wij ook op het kinderdagverblijf aan te houden. Als uw kind wakker is kan hij of zij lekker zelf spelen of samen met een ander kind of begeleidster. Gedurende de dag bieden wij verschillende activiteiten aan bij uw kind. Denk bijvoorbeeld aan een verhaaltje voorlezen, verven, muziek maken, bellen blazen etc. Op deze manier proberen wij uw kind te stimuleren en kennis te laten maken met nieuwe dingen.

Interesse?

Ben jij benieuwd hoe het is op ons kinderdagverblijf? Neem dan contact op met onze locatie in uw regio. Onze hoofdbegeleidster laat je graag de locatie zien. Het aanvragen van een rondleiding of aanmelden voor onze kinderopvang kan via onze website.

DutchEnglishFrenchGermanPolishTurkish