Pedagogisch coach


Ellen Karmiggelt is werkzaam als coach binnen Koningskind. Met ingang van de nieuwe wet IKK is het verplicht om een zogenoemde pedagogische coach op ieder dagverblijf aan te stellen. Het coachen van de medewerkers is transparant en wordt niet gekoppeld aan functioneringsgesprekken. Hierdoor creëert Koningskind een sfeer waarin de medewerkers mogen leren, ontwikkelen en aan persoonlijke doelen kunnen werken zonder dat er beoordeeld wordt door een leidinggevende. Veiligheid en integriteit voor de medewerkers staat hierbij hoog in het vaandel.

De pedagogisch medewerkers worden gecoacht en begeleid op drie niveaus:
- 1 Pedagogisch handelen en de interactie vaardigheden
- 2 Coachen gericht op effectief werken
- 3 Coachen gericht op de persoonlijke ontwikkeling De pedagogisch medewerkers worden gecoacht met vraagstukken waar zij zelf tegen aanlopen, door het invullen van een persoonlijk ontwikkelingsplan of door middel van VIB (video interactie begeleiding)

Pedagogisch medewerkers die worden begeleid en gecoacht, worden door de organisatie gezien en gehoord. Waardoor de pedagogisch medewerkers bewust zijn van hun krachten en talenten. Ook leren zij inzichten te krijgen in ontwikkelpunten. Dit geeft een verantwoordelijkheidsgevoel bij de pedagogisch medewerker. Bij elkaar zorgt dit ervoor dat het werkplezier, inspiratie en de persoonlijke groei in ontwikkeling blijft. Iets wat van onschatbare waarde is. En de kinderopvang een bijzonder en professioneel vak maakt!
DutchEnglishFrenchGerman
Top