Marion Murray via Zuid-Afrika naar Koningskind | Koningskind

Marion Murray via Zuid-Afrika naar Koningskind

Al bijna 12 jaar werkt Marion Murray bij Koningskind Kinderopvang in het centrum van Apeldoorn. Marion geboren in Haarlemmermeer is via Zuid-Afrika in 2009 begonnen bij Koningskind Centrum Apeldoorn.

Het is niet een route die je vaak hoort, maar het verhaal van Marion is bijzonder. Terwijl de kinderen buiten spelen, spreken we Marion in het nieuwe kinderdagverblijf pand aan de Hoofdstraat in Apeldoorn.

Zuid-Afrika

Het was 1993 toen de familie van Marion vertrok naar Zuid-Afrika. Haar vader opende een piepschuimfabriek. Toen Marion daar de liefde vond, bleef ze niet in Nederland achter en is ze geëmigreerd. Na een periode gewerkt te hebben in de fabriek van haar vader, mocht Marion eindelijk van de Zuid-Afrikaanse overheid dat doen wat ze het liefste deed. Werken in de kinderopvang.

“Hoewel de kinderopvang in Zuid-Afrika niet te vergelijken is met de  Nederlandse, was het een super toffe periode waar ik veel van geleerd heb. Die kennis en ervaring heb ik meegenomen naar Nederland en gebruik ik nog steeds. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de structuur”.

Apeldoorn

In 2008 zat de Afrikaanse droom erop, Marion keerde in gezelschap van haar man en 2 kinderen terug naar Nederland. Maar waar ga je wonen als je terugkomt uit Zuid-Afrika? Door de goede herinneringen aan de vakanties op de Veluwe was de keuze snel gemaakt. Apeldoorn moest het worden.

Via het uitzendbureau kwam Marion in 2009 terecht bij Koningskind kinderopvang. Iets waar ze tot op de dag van vandaag nog altijd met veel plezier naar toe gaat. “We hebben een fijn en vast team, en een aantal van mijn collega’s zijn na al die jaren uitgegroeid tot vriendinnen.”

Visie

Het zijn niet alleen de collega’s die het maken dat Marion inmiddels één van de vaste gezichten bij Koningskind is. Ook kan ze zich volledig vinden in de visie van Howard Gardner. “Iedereen is knap, iedereen heeft zijn eigen talent, je hoeft niet alles te kunnen. Het is een visie die toepasbaar is op iedereen van kinderen tot volwassenen. “

Wij leren kinderen hun eigen talent te ontdekken en hoe zij dit kunnen gebruiken. Omdat je simpelweg niet alles kan leren wij de kinderen ook hoe zij de talenten van de anderen kunnen gebruiken en zodoende elkaar versterken.

Stagebegeleider

De visie is volgens Marion niet alleen van toepassing op kinderen van de opvang. Maar ook stagiaires maken direct kennis met de visie en werkwijze. “Ik vind het heerlijk om stagiaires te begeleiden. Eigenlijk doe ik precies hetzelfde als bij de kinderen op de opvang. Mijn stagiaires krijgen vrijheid en verantwoordelijkheid om zichzelf te ontwikkelen. De eerste keer doe ik het voor, en zodra ze hebben laten zien dat ze het beheersen mogen ze het zelf doen. Natuurlijk houd ik het wel in de gaten. Ik merk dat ook de stagiaires daardoor groeien.

De huidige BSO coördinator van locatie Sprengenpark Kim Jonkers is zelfs Marions stagiaire geweest. “Ja dat is waar, moet je nagaan hoelang ik hier al rondloop.” Grapt Marion.

DutchEnglishFrenchGermanPolishTurkish