Dorianne Hofman al jaren een vast gezicht op Koningskind Oosterheem

Dorianne Hofman al jaren een vast gezicht op Koningskind Oosterheem

Dorianne Hofman al jaren een vast gezicht op Koningskind Oosterheem

Dorianne Hofman al jaren een vast gezicht op Koningskind Oosterheem

Afgelopen jaar was Dorianne alweer 10 jaar in dienst bij Koningskind kinderopvang. Rechtstreeks vanaf haar opleiding is ze begonnen bij het toenmalige Prinsen en Prinsessen in Zoetermeer. Niet veel later is het overgenomen door Koningskind Kinderopvang.

“Ik denk dat het al bijna 7 jaar geleden is, de overname was spannend maar een leuke nieuwe uitdaging. Zo hebben we ons stapsgewijs de visie van Koningskind eigen gemaakt.”

 Babygroep

Daar waar Dorianne eerst een vast gezicht was op de dreumes groep (1 tot 2,5 jaar) heeft ze haar plek gevonden op de babygroep van Koningskind. “Ik sta nu 2 jaar op de babygroep, en heb het erg naar mijn zin. Afgelopen jaren ben ik erachter gekomen dat ik dit toch het leukste vindt. Juist dat verzorgende en afhankelijke wat baby’s hebben past goed bij mij”

Dat Dorianne een vast gezicht is op het kinderdagverblijf van Oosterheem is niet onopgemerkt gebleven. “Toevallig kwam vanochtend nog een baby wennen, haar broer is inmiddels 10 jaar, maar de ouders herkenden mij nog. Dat is natuurlijk altijd leuk en ook voor ouders prettig om een bekend gezicht te zien.” blikt Dorianne terug.

Sterk team

Het kinderdagverblijf in Oosterheem bestaat uit een leuk en sterk team met vaste gezichten. “Ik denk dat dit ook een kracht is van ons kinderdagverblijf.  Als pedagogisch medewerker krijg je veel vrijheid en verantwoordelijkheid om zelfstandig de dag indeling te bepalen aan de hand van vooropgestelde thema’s. Ik hoor het ook van collega’s, blijkbaar is dit niet overal vanzelfsprekend.”

Koningskind werkt namelijk met 7 thema’s per jaar, voor ieder thema en alle meervoudige intelligenties (de zogenaamde KNAPS) moeten de pedagogisch medewerkers 2 activiteiten uitwerken. Wanneer zij deze activiteiten uitvoeren valt onder hun eigen verantwoordelijkheid. Ze zijn daar vrij in.

Met veel plezier kijkt Dorianne terug naar haar eigen ontwikkeling. ”De afgelopen 10 jaar heb ik mij kunnen ontwikkelen tot de pedagogisch medewerker die ik nu ben. Ik voel mij gewaardeerd en werk met veel plezier op de groep.”

Interesse?

Ben jij benieuwd naar onze werkwijze en hoe het is op onze nieuwe locatie Oosterheem in Zoetermeer. Neem gerust contact op, Dorianne leid je graag rond op de babygroep. Het aanvragen van een rondleiding of aanmelden voor onze kinderopvang kan via onze website.

DutchEnglishFrenchGermanPolishTurkish