Daniëlle van uitzendkracht tot directeur | Koningskind Kinderopvang

Daniëlle van uitzendkracht tot directeur

Daniëlle doorgegroeid van uitzendkracht tot directeur

Van uitzendkracht doorgroeien tot directeur. Dat scenario lijkt een mooie roman, maar toch heeft Daniëlle de Goederen deze ontwikkeling de afgelopen jaren doorgemaakt. In 2009 kwam Daniëlle als pabo-studente via het uitzendbureau terecht bij Koningskind Kinderopvang, bij de locatie Apeldoorn Centrum. Exact 10 jaar later werd zij directeur van Koningskind Kinderopvang.

Danielle de Goederen

Dit jaar is Daniëlle de Goederen 12,5 jaar werkzaam bij Koningskind Kinderopvang. Een bijzondere mijlpaal waar ze met recht trots op mag zijn. In de afgelopen jaren heeft Daniëlle een mooie ontwikkeling doorgemaakt. “Het is een hele mooie periode voor mij geweest. En dan te bedenken dat het destijds begon als een bijbaan naast mijn studie.” Eén dag in de week stond Danielle ingepland op de babygroep en drie dagen op de peutergroep. Daniëlle had ook niet kunnen voorzien dat haar carrière zo zou lopen.

Locatiehoofd

Bij Koningskind Kinderopvang bleven de kwaliteiten van Daniëlle niet onopgemerkt. Na een korte periode, waarin ze via het uitzendbureau werkzaam was, kreeg ze een vast contract aangeboden. Na een periode van vier jaar op de groep maakte Daniëlle de eerste stap. Ze begon als locatiehoofd van locatie Sprengenpark in Apeldoorn om vervolgens verder te groeien tot projectleider. Deze locatie was twee jaar eerder geopend en Daniëlle kreeg de opdracht de locatie te laten groeien en professionaliseren.

“Natuurlijk kreeg ik het als ‘broekie’ wel voor de kiezen. Je wilt het goed doen en ouders en personeel tevreden stellen, maar helaas gaat niet alles zoals je het voor ogen hebt. In het begin heb ik dan ook veel geleerd en dat heeft mij gevormd tot de persoon die ik nu ben”, blikt Daniëlle terug op die jaren. Met Daniëlle aan het roer heeft de locatie Sprengenpark een mooie groei doorgemaakt. Al is dit volgens haar helemaal te danken aan het volledige team. “Ons vaste team van pedagogisch medewerkers heeft de locatie gebouwd en laten groeien naar de huidige grootte.”

Directeur

Inmiddels is Daniëlle  doorgestroomd tot trotse directeur van Koningskind Kinderopvang en geeft ze leiding over zes locaties verspreid over Apeldoorn, Zoetermeer en Druten. De locatie in Druten is de meest recente toevoeging aan het portfolio van Koningskind. “In juli 2020 zijn zij gestart en dat was een mooi proces waar ik veel van geleerd heb.”

Daniëlle is niet zozeer trots op haar carrière, maar voornamelijk op de stabiliteit en groei die de locaties hebben doorgemaakt. “Onze teams bestaan uit pedagogisch medewerkers die volledig achter de visie van Koningskind staan. Dat merk je in de kwaliteit van de kinderopvang. Sinds 2018 hebben wij met Ellen Karmiggelt een eigen pedagogisch coach en beleidsmedewerker in dienst. Ellen heeft een soortgelijk traject doorlopen als mij. Zij is in 2011 begonnen als pedagogisch medewerker en inmiddels doorgegroeid tot pedagogisch coach om de kwaliteit van onze kinderopvang en het vak pedagogisch medewerker verder te professionaliseren.”

Als pedagogisch coach observeert Ellen voornamelijk haar collega’s. Daarbij beoordeelt zij of de visie van Koningkind zichtbaar is op de werkvloer. Daarnaast probeert zij door de observaties medewerkers bewust te maken van hun kwaliteiten. Zo leren zij wat hun sterke kanten zijn, welke talenten zij hebben, maar ook wat er beter kan. Op de vraag of Daniëlle uit  ontwikkeld is reageert ze kort maar krachtig: “Nee. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen binnen Koningskind Kinderopvang.

 

DutchEnglishFrenchGermanPolishTurkish