Carmen brengt een frisse wind bij de Koningskind Apeldoorn centrum

Carmen brengt een frisse wind bij de Koningskind Apeldoorn centrum

Carmen brengt een frisse wind bij de Koningskind Apeldoorn centrum

Als afgestuurde Pedagogisch medewerker is Carmen op 20 jarige leeftijd begonnen bij Koningskind Kinderopvang. In deze periode heeft ze zelfstandig ook de opleiding tot kindercoach met succes weten af te ronden. Na een periode van 3 jaar bij Koningskind was het tijd om zichzelf te ontdekken.

Na een opleiding in de reisbranche, periode in het buitenland en bij verschillende kinderdagverblijven is ze inmiddels alweer 2 jaar terug bij Koningskind Kinderopvang. “Ik heb altijd goede herinneringen overgehouden aan mijn eerste periode bij Koningskind.

Toen Daniëlle de Goederen mij benaderde om terug te komen als BSO coördinator was de keuze snel gemaakt. Ik heb nooit spijt gehad van mijn keuzes, toch miste ik het wel ” blikt Carmen terug.

Toen afgelopen mei Silvia Grootherder – na ruim 13 jaar!- afscheid nam van de Koningskind Centrum is Carmen doorgestroomd tot hoofdbegeleidster. “Het is een leuke combinatiefunctie. Zo kan ik mijzelf verder ontwikkelen, collega’s positief stimuleren en te begeleiden en dat je ook zelf met kinderen bezig bent. Daarbij vind ik het altijd erg ontspannend om zelf op de groep te staan.”

Verhuizing

Er komt nog een verandering bij Koningskind Centrum, het kinderdagverblijf zal namelijk per 31-8-2020 verhuizen naar de Hoofdstraat 214. Carmen is momenteel druk bezig met het aanvullen van de inventaris. “Ik heb uitgezocht wat ik mis qua materialen voor de ontwikkeling van de kinderen. Dit is inmiddels besteld. Samen met het team hebben we er ontzettend veel zin in.”

De buitenschoolse opvang daarentegen zal verhuizen naar het gebouw aan de Paul Krugerstraat. “Dit biedt veel mogelijkheden” aldus Carmen. “De ruimtes aan de Paul Krugerstraat bieden meer ruimte en mogelijkheden voor ook de oudere kinderen. Zo kunnen we nu o.a. gebruik gaan maken van de tafeltennistafel.”

Het team

Over het team heeft Carmen niets te klagen. “We hebben een vast team met veel bekende gezichten voor de kinderen. De meesten van ons werken al 10 jaar op deze locatie. Je merkt dat de kinderen en ouders dit heel erg kunnen waarderen. Ik vind het mooi om te zien dat we als team ervoor kunnen zorgen dat kinderen zich thuis voelen.”

Carmen werkt graag vanuit een positieve invalshoek, wat gaat er goed en waar liggen verbeterpunten. Deze werkwijze reflecteert ze ook op de kinderen. “We kijken bij kinderen altijd naar de ontwikkeling, zelfstandigheid en de leerdoelen. Vanaf dat punt zijn wij er om de kinderen te coachen in hun ontwikkeling.

Visie

Op zowel het kinderdagverblijf als buitenschoolse opvang wordt gewerkt vanuit thema’s. “Anders dan bij andere kinderdagverblijven ben je bij ons als leidster vrij om activiteiten passend binnen het betreffende thema aan te bieden of voor te bereiden. De leidsters gaan zelf aan tafel zitten leggen de materialen klaar en kinderen die willen, kunnen mee doen.”

Terwijl de kinderen op de achtergrond samen aan het spelen zijn verteld Carmen verder. “Als kinderen liever niet mee willen doen is dat bij Koningskind geen probleem. Soms blijven kinderen bijvoorbeeld liever in de bouwhoek. Naar mate dat we bezig zijn merk je altijd dat kinderen vanzelf interesse krijgen in wat wij aan het doen zijn. Zolang de activiteit bezig is mogen ze altijd aansluiten. 

Interesse?

Ben jij benieuwd hoe het is op onze nieuwe locatie in hartje centrum Apeldoorn vlakbij het Oranje Park, Orpheus en de grote kerk? Neem dan contact op met Carmen en zij laat je graag onze locatie zien. Het aanvragen van een rondleiding of aanmelden voor onze kinderopvang kan via onze website. (www.koningskind.nl)

 

 

 

DutchEnglishFrenchGermanPolishTurkish