Waarom werken in de kinderopvang | Koningskind kinderopvang

Waarom werken in de kinderopvang?

Waarom werken in de kinderopvang?

Dagelijks ben je bezig met de ontwikkeling, begeleiding en verzorging van kinderen. Het is fantastisch om te zien hoe jij een bedrage kan leveren in het proces van baby tot tiener. Samen met de ouders breng jij kinderen normen en waarden bij waar ze hun hele leven profijt van hebben.

Afwisseling

Het klinkt heel cliché maar geen dag is hetzelfde. ’s Ochtends word je met veel enthousiasme onthaald door de kinderen, je bent een voorbeeld voor hen en ze zijn altijd blij je te zien. Wie wordt er dagelijks op deze manier onthaald op zijn werk?

Jij kijkt altijd naar de ontwikkeling, zelfstandigheid en de leerdoelen van de kinderen. Vanaf dat punt ben jij er om de kinderen te coachen in hun ontwikkeling. Natuurlijk maken we gebruik van vaste routines (eet en ophaal momenten), daarbuiten ben jij de specialist die kinderen helpt te ontwikkelen. Jij bent vrij om binnen de thema’s passende activiteiten aan te bieden of voor te bereiden. Je verzint telkens nieuwe, leuke en uitdagende activiteiten. Je speelt spelletjes, maakt muziek, danst of gaat knutselen. Kinderen die willen aansluiten zijn bij ons vrij om aan te sluiten bij jou activiteit.

Waardering

Naast de afwisseling is het werken op de kinderopvang ook een gewaardeerd beroep. Dankzij jouw leren kinderen iedere dag ontzettend veel en maken ze een ontwikkeling door. Terwijl ouders de mogelijkheid krijgen om te blijven werken. Deze waardering zul je zeker ontvangen van de ouders en de kinderen. Ieder kind is uniek en je creëert naar verloop van tijd een hechte band met ieder kind. Kinderen komen namelijk voor alles naar je toe, van praktische zaken tot een knuffel. Hoe leuk is dat?

Ontwikkeling

Niet alleen de kinderen zullen zich onder jou in razend tempo ontwikkelen, ook jijzelf zal je verder ontwikkelen. Je leert veel over de ontwikkeling van een kind en doet hierdoor veel kennis op. Daarbij wordt je ontwikkeling door ons gestimuleerd door middel van workshops en trainingen.

Natuurlijk is het een uitdaging om steeds iets nieuws aan te bieden. Natuurlijk is het een uitdaging om een kind dat nooit luistert naar je te laten luisteren. Natuurlijk is het een uitdaging om elk kind gezien en gehoord te laten voelen.

Koningskind 

Koningskind kinderopvang bestaat uit een kinderdagverblijf, peuter(ochtend)groep en de voor– en naschoolse opvang, met verschillende vestigingen in Apeldoorn, Druten en Zoetermeer. We zijn een verlengstuk van de belangrijkste leefomgeving … namelijk thuis, waarin de omgeving is afgestemd op de ontwikkeling van het kind.

Wij werken met de meervoudige intelligenties en wij noemen dat simpelweg ‘de knaps’. Er zijn 8 verschillende knaps (taal-, reken-, beweeg-, muziek-, samen-, zelf-, natuur- en beeldknap) waarover ieder kind beschikt.

Wil je meer weten over onze visie & ga jij de uitdaging aan? Bekijk hier onze openstaande vacatures

DutchEnglishFrenchGermanPolishTurkish