Welke kroon past ‘mijn’ koningskind? - Koningskind Kinderopvang

Welke kroon past ‘mijn’ koningskind?

Welke kroon past ‘mijn’ koningskind?

Afgelopen week zijn de visieboekjes uitgereikt aan onze collega’s. Deze boekjes zijn het eindproduct van de studiedag die afgelopen oktober heeft plaatsgevonden. Onder leiding van Susan Janssen (Buro ZINvol) en Hanneke Lokhoff (directeur van KnapVilla) zijn onze collega’s aan de slag gegaan met de eigen en elkaars KNAPS.

Alle collega’s zijn in groepen verdeeld met collega’s op basis van ervaringsjaren. Zo ontstonden er verschillende groepen. Onder de noemer “Je knappe collega” hebben de collega’s elkaar bekeken en genoteerd wat ze van elkaar intelligenties in de dagelijkse praktijk terugzien. Al lopend en zonder overleg hingen er vellen papier in de ruimte met op elk de naam van een medewerker

Na dit proces volgde de reflectie op jezelf. De vellen werden samen besproken, de vragen die hierbij naar boven kwamen. Wat zie ik van mezelf? Wat zegt dit over mij en de groep, wat zou ik op mijn eigen blad willen aanvullen. Datgene wat je mist op je blad, is datgene wat je wilt zijn, maar wat anderen niet zien. Deze reflectie is belangrijk voor de ontwikkeling.

Nu alle persoonlijke knaps zijn vastgelegd zijn onze pedagogisch medewerkers gestart met de vertaling naar een visieboekje in beeld en tekst. Het doel van dit boekje is om de huidige, maar zeker ook toekomstige ouders, mee te nemen in onze visie. Doormiddel van een korte uitleg en praktijkvoorbeelden voor iedere KNAP. Daarnaast wordt ook aangegeven wat ouders thuis kunnen doen met de verschillende KNAPS.

Al met al een mooi en leerzaam proces. Met een resultaat waar onze collega’s trots op zijn!

Bent u geïnteresseerd in het visieboekje, neem gerust contact op met onze hoofdbegeleidsters. Zij geven u graag een exemplaar mee voor thuis.

DutchEnglishFrenchGermanPolishTurkish