Waarom kinderopvang goed is voor de ontwikkeling van je kind. - Koningskind Kinderopvang

Waarom kinderopvang goed is voor de ontwikkeling van je kind.

Waarom kinderopvang goed is voor de ontwikkeling van je kind.

Afgelopen jaren is de vraag naar kinderopvang gegroeid. Meer ouders kiezen ervoor om de kinderen onder te brengen bij een kinderdagverblijf, gastouder en/of buitenschoolse opvang. Waarom is kinderopvang goed voor de ontwikkeling van je kind? Daar gaan we als Koningskind Kinderopvang even verder op in;

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat kinderopvang goed is voor de ontwikkeling van je kind. Je kind wordt namelijk opgevangen door professionals die je kind zo goed mogelijk proberen te motiveren en stimuleren met leeftijds gerichte activiteiten. Daarnaast is je kind omringt door leeftijdsgenootjes en leren ze van elkaar. 

Vroeger was kinderopvang niet noodzakelijk want er was veel contact met gezinnen en familie in de directe woonomgeving, kinderen speelden het liefst buiten. Vandaag de dag is dit veranderd, mede door de technologieën is er minder interactie met andere kinderen en wordt er minder buiten gespeeld. 

Daarnaast groeit het aantal tweeverdieners in Nederland en dit biedt uitkomst voor de kinderopvang. Op de kinderopvang leren kinderen te spelen en te delen met andere leeftijdsgenootjes.

Wat is nou de juiste leeftijd om te starten met kinderopvang? Het is goed voor je kind om ook op een jonge leeftijd afwisselend verzorgd te worden door anderen. Aangeraden wordt dit vanaf een leeftijd van 3 maanden. Op deze manier ben je de eenkennigheid fase voor, ze leren zodoende van jongs af aan al met anderen om te gaan.

Wat zijn de voordelen van een kinderopvang?

– Je kind wordt socialer, op jonge leeftijd leert hij al contact te leggen met andere kinderen. Door samen activiteiten te ondernemen.

– Het is een goede aansluiting op de basisschool. Op een kinderdagverblijf staat zelfstandigheid centraal en hiermee wordt de stap naar de basisschool ook kleiner.

– Op kinderdagverblijven werken uitsluitend geschoold personeel met een pedagogisch diploma. Ze helpen kinderen op een spelende wijs te ontwikkelen en passen activiteiten aan op de behoefte van het kind.

– Op kinderdagverblijven is er tevens nagedacht over de visie hoe om te gaan met kinderen. Dit staat beschreven in een pedagogisch

plan. Punten die hierin beschreven zijn, zijn bijvoorbeeld de ontwikkeling van het kind op sociaal, motorisch, creatieve en de cognitieve ontwikkeling van het kind.

DutchEnglishFrenchGermanPolishTurkish