Het kinderdagverblijf van Montessori kinderopvang

Het kinderdagverblijf bestaat uit kinderen van 3 maanden tot 4 jaar. Wij hanteren een groepsopbouw om zoveel mogelijk de natuurlijke gezinssituatie na te bootsen. Gedurende de dag kunnen kinderen van verschillende leeftijden elkaar ontmoeten. De kinderen ervaren zichzelf steeds in een andere verhouding tot andere kinderen en ontwikkelen een gevoel voor de verschillende posities binnen het kinderdagverblijf. Van de jongste naar de middels te en uiteindelijk de oudste. Iedere locatie heeft een eigen groepsopbouw. We hebben locaties met verticale groepen (0 tot 4 jaar samen in één groep) en horizontale groepen (locaties met groepen waarin kinderen spelen met leeftijdgenoten, waarbij ontmoeting tussen de groepen altijd mogelijk is).

Het kinderaantal ligt lager dan gebruikelijk is op kinderdagverblijven. Dit vindt aansluiting bij de Montessori filosofie waarbinnen ruimte en aandacht voorwaarden zijn.

Rondleiding

Ouders die nieuwsgierig zijn naar het kinderdagverblijf, de peuterochtendgroep of buitenschoolse opvang zijn van harte welkom voor een rondleiding. Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor een rondleiding kunt u zich direct aanmelden.