Scholingsdag Koningskind Kinderopvang

Scholingsdag Koningskind Kinderopvang

Vandaag hebben alle medewerkers van Koningskind Kinderopvang zich verzameld in Zoetermeer voor de jaarlijkse Scholingsdag . Dit jaar staat het thema communicatie en bewegen centraal.

Allereerst krijgen onze Pedagogisch medewerkers een training communicatie met kinderen verzorgd door Zontraining. De training zal gaan over effectief communiceren met jonge kinderen. Als je een plezierige en evenwichtige relatie hebt met ieder kind, gaan dingen veel gemakkelijker op de groep. Onze pedagogisch medewerkers zullen leren dat de kwaliteiten die effectieve communicatie mogelijk maken tussen hen en de kinderen ook gelden voor het contact met ouders en collega’s.

Ieder kind beschikt over de meervoudige intelligenties en wij noemen dat simpelweg ‘de knaps’. Er zijn 8 verschillende knaps (taal-, reken-, beweeg-, muziek-, samen-, zelf-, natuur- en beeldknap). Tijdens de studiedag gaan we met onze pedagogisch medewerkers verder in op de beweegknap. Doormiddel van een beweegtraining en workshop over bewegen door Confriends.

De Beweeg knap heeft de focus op beweging en sporten. Kinderen met een beweegknap reageren vaak met trefzekere bewegingen en hebben een sterk gevoel voor gebruik eigen lichaam. Een fijne motoriek is goed voor de ontwikkeling van kind.

Het doel van de workshop bewegen is dat we binnen Koningskind dagelijks ontwikkelingsgericht beweegplezier en gezonde leefstijl voor fitte kinderen van 0-12 jaar kunnen realiseren. Geheel in lijn met onze meervoudige intelligenties.

DutchEnglishFrenchGerman
Top