Corona Virus update 24 maart 2020 - Koningskind Kinderopvang

Corona Virus update 24 maart 2020

Corona Virus update 24 maart 2020

Apeldoorn, 24 maart 2020

 

 

Beste ouder(s)/ verzorger(s), 

De eerste week van eventueel thuiswerken en thuisonderwijs zit erop. Ik hoop dat u hier een beetje uw draai in gevonden hebben.

Nogmaals even op een rijtje wanneer u gebruik mag maken van de kinderopvang:

Voor de kinderen en de ouders van Koningskind kinderopvang mogen wij geen opvang aanbieden. Behalve voor de kinderen van ouders in vitale beroepsgroepen, die geen alternatieve opvang hebben. Voor deze kinderen blijft gelden dat zij alleen naar de opvang kunnen komen als zij geen klachten hebben, zoals eerder gecommuniceerd; neusverkouden of hoesten of keelpijn of koorts.

Maandagavond 23 maart 2020, heeft de regering deze maatregel aangescherpt met het volgende:

Mocht u zelf ziek worden, koorts krijgen, dan moet uw hele gezin thuis blijven. Dat betekent dus ook dat uw kinderen dan niet naar onze opvang mogen komen. Ook al hebben uw kinderen geen klachten, bij koorts van u, moet het hele gezin thuis blijven.

Wij houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn zullen wij u uiteraard direct informeren via o.a. de nieuwsbrief en/of onze website.  

Wat betekent dat financieel voor u? 

Zoals u vast al heeft gehoord, krijgt u uw eigen bijdrage terug.
Hieronder een gedeelte van deze ontwikkeling dat op de site van Rijksoverheid staat:

De ouders die hun kind(eren) vanwege de coronacrisis tijdelijk niet naar de kinderopvang of bso kunnen brengen, maar wel de rekening hebben betaald, krijgen hun geld terug. Dat geldt ook voor ouders die nu aan het werk zijn en cruciaal werk verrichten.

Dat melden staatssecretaris van Financiën (Toeslagen en Douane) Van Huffelen en staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Van Ark. De brancheorganisaties voor de kinderopvang, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Belastingdienst/Toeslagen tekenden vandaag een intentieverklaring om dit snel te kunnen regelen.

Voor recht op de kinderopvangtoeslag betalen ouders een eigen, inkomensafhankelijke, bijdrage. Het kabinet wil er zorg voor dragen dat de kinderopvangorganisaties noodopvang kunnen bieden van kwaliteit. Het is onwenselijk om ouders de kosten van een eigen bijdrage voor de kinderopvang te laten betalen terwijl ze daar geen gebruik van maken. Alle ouders worden gecompenseerd. Aan gebruik van de noodopvang voor kinderen van mensen in cruciale beroepen zijn geen kosten verbonden.

Tamara van Ark: “We willen de kinderopvanglocaties in staat stellen goede noodopvang te verzorgen voor ouders die nu aan het werk zijn in vitale sectoren. Ik ben trots op hoe de sector dat op dit moment oppakt. Als de rekeningen niet betaald worden dan lopen we het risico dat opvanglocaties in gevaar komen en in het ergste geval moeten sluiten. Ook voor de lange termijn zou dit zeer onwenselijk zijn. Dat willen we met deze compensatie voor alle ouders voorkomen.”

Voor de gehele tekst kunt u naar:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/kinderopvangtoeslag/nieuws/2020/03/20/alle-ouders-krijgen-hun-eigen-bijdrage-kinderopvang-terug

Uiteraard houden wij de laatste ontwikkelingen in de gaten en hoort u snel weer van ons!

 

Met vriendelijke groeten, 

Carmen Veldhuizen-Karrenbelt
Adjunct-Directeur

DutchEnglishFrenchGermanPolishTurkish