Corona Virus Update | Koningskind Kinderopvang

Corona Virus update

Corona Virus update

Beste ouder(s)/ verzorger(s), 

Afgelopen vrijdag heeft u van ons bericht gekregen over de maatregelen die het kabinet donderdag 12 maart heeft genomen. Vandaag, zondag 15 maart, blijkt deze brief alweer achterhaald. 

Zoals u wellicht al heeft vernomen heeft het kabinet het volgende besloten:  Vanaf morgen, 16 maart gaan alle scholen, horecagelegenheden en kinderopvangcentra dicht. 

Dit betekent voor de kinderen en de ouders van Koningskind kinderopvang dat wij vanaf maandag 16 maart geen opvang aanbieden. Behalve voor de kinderen van ouders in vitale beroepsgroepen die geen alternatieve opvang hebben (zie punt 1). (voor deze kinderen blijft gelden dat zij alleen naar de opvang kunnen komen als zij geen klachten hebben, zoals eerder gecommuniceerd; neusverkouden of hoesten of keelpijn of koorts).

Wij houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en mochten er nieuwe ontwikkelingen zijn zullen wij u uiteraard direct informeren. 
 

Wat als u echt geen alternatief heeft en u beschikbaar moet zijn voor vitale functies 

Het management van Koningskind kinderopvang gaat de komende dagen uitzoeken, hoe we open kunnen blijven voor kinderen van ouders in vitale functies die geen alternatieve opvangmogelijkheden hebben. Uiteraard binnen de (on)mogelijkheden die er dan zijn door de genomen maatregelingen van de overheden. Zodat de ouders die direct nodig zijn voor vitale functies kunnen blijven werken. Het gaat specifiek om personeel in de zorg, het onderwijs, het openbaar vervoer, de voedselketen, brandstoffentransport, het ophalen en inzamelen van afval en vuilnis, kinderopvang, media en communicatie, de hulpverleningsdiensten en noodzakelijke overheidsprocessen. Kijk voor de complete lijst op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cruciale-beroepsgroepen

Vanaf morgenochtend geldt: mocht u tot de bovengenoemde groep ‘met vitale functies’ behoren, dan kunt u maandag 16 maart (als dat uw gebruikelijke opvangdag is) uw kind(eren) naar de opvang brengen. 

We blijven u informeren. 

 

Wat betekent dat financieel voor u? 

Daar gaan wij ons de komende week over buigen, en u over informeren.

Ongetwijfeld heeft u nog allerlei vragen. Wilt u die dan mailen naar de hoofdbegeleiders zoals u gewend bent? Zij/hij zal iedere dag de e-mail controleren en zo nodig de vraag uitzetten naar de betreffende persoon. 

Wij hopen van harte dat we zo met elkaar het virus kunnen bedwingen en we zo snel mogelijk uw kind(eren) weer mogen verwelkomen op onze kinderopvang!

 

Met vriendelijke groeten, 

Carmen Veldhuizen-Karrenbelt
Adjunct-Directeur

DutchEnglishFrenchGermanPolishTurkish